Портал “Війна та Санкції” оновлено

Всі матеріали

Портал “Війна та Санкції” оновлено

1 червня 2024 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України запустило новий портал “Війна та санкції” (“Портал”). Портал призначений для збору інформації про спонсорів та співучасників російської агресії.

Портал складається з 7 розділів. На момент його запуску були доступні 3 розділи: (1) особи, причетні до депортації українських дітей, (2) іноземні електронні компоненти, які використовуються у російській військовій техніці, та (3) обладнання, що застосовується агресором при виробництві зброї.

3 жовтня 2024 року на Порталі стали доступними ще 3 розділи: (1) російські морські та повітряні судна, що задіяні у незаконному перевезенні української продукції та обході санкцій; (2) викрадені Росією об’єкти культурної спадщини України та (3) санкційні списки партнерів.

Представникам бізнесу варто звернути увагу на запуск останнього з цих розділів – “Санкційні списки партнерів”. Розділ містить перелік фізичних та юридичних осіб, до яких застосовані санкції у Сполучених Штатах Америки, Європейському Союзі, Великобританії, Канаді, Швейцарії, Австралії, Новій Зеландії та Японії.

Цей інструмент дозволяє перевірити своїх партнерів і контрагентів на предмет можливих ризиків, пов’язаних із санкціями, зокрема щоб уникнути ненавмисного порушення санкційних режимів у 8 юрисдикціях.

Портал є безкоштовним, публічно доступним і постійно оновлюється. Портал ведеться українською, англійською та російськими мовами у форматі, доступному для пошуку та автоматизованого збору інформації.

Портал доступний за посиланням.

Також нагадуємо, що з 31 січня 2024 року в Україні діє Державний реєстр санкцій (“Реєстр”).

Реєстр забезпечує безоплатний публічний доступ до актуальної та достовірної інформації про суб’єктів, на яких Україна наклала санкції. Реєстр ведеться українською та англійською мовами, а також передбачає можливість завантаження інформації та формування офіційних витягів.

З Реєстром можна ознайомитись за посиланням.

Додаткова інформація

Ці ПРАВОВІ НОВИНИ видаються з метою інформування клієнтів AVELLUM та інших зацікавлених осіб про правові зміни, які можуть вплинути на них або зацікавити їх. Наведена вище інформація не є юридичною чи будь-якою іншою консультацією і не повинна розглядатися як заміна конкретної консультації в окремих випадках.

За додатковою інформацією щодо Порталу, Реєстру та інших питань стосовно застосування санкцій в Україні звертайтеся до партнера Юрія Нечаєва.

Автори

ЮРІЙ НЕЧАЄВ

Партнер

ynechayev@avellum.com

Опубліковано 14.10.2024

Підписатися на новини
Назад
Результати: