AVELLUM ТА DEBEVOISE & PLIMPTON ЗДОБУЛИ ПЕРЕМОГУ В АНГЛІЙСЬКОМУ СУДІ, ЗАХИЩАЮЧИ ІНТЕРЕСИ П’ЯТОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Всі матеріали

AVELLUM ТА DEBEVOISE & PLIMPTON ЗДОБУЛИ ПЕРЕМОГУ В АНГЛІЙСЬКОМУ СУДІ, ЗАХИЩАЮЧИ ІНТЕРЕСИ П’ЯТОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

AVELLUM в якості українського юридичного радника захистила інтереси п’ятого Президента України Петра Порошенка в судовій справі, що розглядалась Високим Судом Англії та Уельсу. Результатом цієї справи стало успішне оскарження юрисдикції англійських судів щодо позову до нашого клієнта на суму близько 140 млн дол. США та залишення цього позову без розгляду як безпідставного.

Позов був поданий до Петра Порошенка та колишньої голови Національного Банку України Валерії Гонтаревої бізнесменом Ігорем Суркісом та п’ятьма компаніями родини Суркісів. Спір стосується подій навколо націоналізації найбільшого банку України – АТ КБ “ПриватБанк”, які відбувались у 2016 році.

Судове засідання відбулось наприкінці липня 2021 року. Інтереси Петра Порошенка в судовому засіданні представляв королівський радник Лорд Голдсміт. Суддя Калвер повністю підтримав позицію нашого клієнта щодо відсутності в англійських судів юрисдикції щодо розгляду справи, а також задовольнив заяву співвідповідача про залишення позову без розгляду.

Вадим Медведєв, партнер AVELLUM, прокоментував: “Ми пишаємось тим, що досягли переконливої перемоги для нашого клієнта. Англійський суд погодився з нашими аргументами з усіх суттєвих питань спору. Це цілком заслужений підсумок зусиль, які команди AVELLUM та Debevoise & Plimpton доклали для перемоги в цій справі”.

Команду AVELLUM очолював партнер Вадим Медведєв за суттєвої підтримки радника Андрія Фортуненка та юристів Андрія Кулеби, Христини Шваб, Крістіни Мисенко та Валерії Устюгової.

Автори

ВАДИМ МЕДВЕДЄВ

Партнер

vmedvedev@avellum.com

АНДРІЙ ФОРТУНЕНКО

Партнер

afortunenko@avellum.com

ХРИСТИНА ШВАБ

Юристка

kshvab@avellum.com

КРІСТІНА МИСЕНКО

Юрист

kmysenko@avellum.com

Пов'язані практики

Опубліковано 22.11.2021

Річний звіт AVELLUM за 2023 рік: новий стандарт прозорості

Презентуємо вашій увазі Річний звіт про діяльність AVELLUM за період з 1 січня по 31 грудня 2023 року. Цей звіт є кроком у напрямку розбудови прозорості юридичного ринку. Будучи заснованою 15 років тому на засадах прагнення до досконалості, AVELLUM здобула репутацію провідної юридичної фірми на ринку України. Сьогодні нашу місію розділяє 80 професіоналів. Незважаючи на […]

Опубліковано 25.04.2024

AVELLUM консультувала Міністерство фінансів України щодо залучення кредиту від Канади

AVELLUM виступила юридичним радником Міністерства фінансів України у зв’язку із залученням пільгового кредиту від Канади на суму 2 млрд канадських доларів зі строком погашення 10 років. Кошти були надані через Адміністративний рахунок Міжнародного валютного фонду (МВФ) та будуть спрямовані на пріоритетні соціальні та економічні потреби України. Із урахуванням цього кредиту, загальний обсяг прямої кредитної допомоги […]

Опубліковано 15.04.2024
Підписатися на новини
Назад
Результати: