AVELLUM консультувала Міністерство фінансів України щодо залучення кредиту від Канади

Всі матеріали

AVELLUM консультувала Міністерство фінансів України щодо залучення кредиту від Канади

AVELLUM виступила юридичним радником Міністерства фінансів України у зв’язку із залученням пільгового кредиту від Канади на суму 2 млрд канадських доларів зі строком погашення 10 років. Кошти були надані через Адміністративний рахунок Міжнародного валютного фонду (МВФ) та будуть спрямовані на пріоритетні соціальні та економічні потреби України.

Із урахуванням цього кредиту, загальний обсяг прямої кредитної допомоги Канади для українського бюджету з лютого 2022 року сягнув 6,85 млрд канадських доларів.

Гліб Бондар, старший партнер AVELLUM, зазначив: “Канада залишається надійним партнером України, а ця трансакція стала можливою завдяки злагодженій та ефективній співпраці з канадською стороною. Це фінансування продовжує низку подібних трансакцій, успішно завершених у 2022 та 2023 роках. Ми цінуємо важливу допомогу з боку міжнародних партнерів України в Північній Америці та Європі, яка є ключовою для стабілізації макроекономічної ситуації та підтримки стабільності фінансової системи під час складних воєнних років”.

Команду AVELLUM очолив старший партнер Гліб Бондар за значної підтримки юристів Ярослава Павлюка, Андрія Крошка та Ольги Гарголи.

Пов'язані практики

Опубліковано 15.04.2024

Нові кроки НБУ з лібералізації валютного контролю

З 4 травня 2024 року набули чинності зміни щодо скасування та пом’якшення деяких валютних обмежень, встановлених відповідно до Постанови Правління Національного банку України “Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану” №18 від 24 лютого 2022 року. Такі зміни спрямовані на подальше послаблення обмежень валютного нагляду, зокрема: (i) зняття валютних обмежень на імпорт робіт […]

Опубліковано 13.05.2024

AVELLUM здобуває нагороду “Угода року в Україні” 2023 від CEE Deal of the Year Awards

Ми раді повідомити, що AVELLUM отримала нагороду “Угода року в Україні” під час церемонії нагородження престижної премії CEE Legal Matters Deals of the Year Awards, що відбулася 25 квітня 2024 року у Варшаві. Нагороду отримала угода щодо фінансування МХП з боку ЄБРР, IFC та DFC на суму 480 млн доларів США. Команду AVELLUM очолював старший […]

Опубліковано 07.05.2024
Підписатися на новини
Назад
Результати: