AVELLUM отримала безумовний дозвіл АМКУ для NJJ на придбання Датагруп-Volia та lifecell

Всі матеріали

AVELLUM отримала безумовний дозвіл АМКУ для NJJ на придбання Датагруп-Volia та lifecell

AVELLUM виступила юридичним радником NJJ з питань отримання дозволів Антимонопольного комітету України на придбання Датагруп-Volia та lifecell.

Після завершення трансакції NJJ планує об’єднати Датагруп-Volia та lifecell, створивши національного телекомунікаційного лідера з найвищим профілем зростання серед конкурентів та “оператора, якого обирають” для надання безпечних, надійних та захищених телекомунікаційних послуг в Україні.

Об’єднана компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку понад 10 мільйонам українців, а її фіксована мережа охоплюватиме понад 4 мільйони домогосподарств по всій країні. Злиття Датагруп-Volia та lifecell також дозволить споживачам скористатися пропозицією потрійного пакету послуг, що включатиме мобільний, фіксований зв’язок та платне телебачення, надаючи при цьому вищу якість обслуговування, кращу ціну та сприяючи подальшій інтеграції до європейських стандартів. Група запустити значну інвестиційну програму після закриття угоди в Україні, з інвестиціями близько 1,5 млрд доларів США в мережу, ліцензії, обладнання та розширення інфраструктури фіксованого та мобільного зв’язку в країні з метою прискорення майбутнього зростання.

Михайло Шелемба, майбутній СЕО новоствореної компанії, що об’єднає Датагруп-Volia та lifecell, ділиться власними очікуваннями: “Злиття Datagroup-Volia та lifecell створить нового чемпіона в телекомунікаційній індустрії України, об’єднавши два видатні активи з великим потенціалом синергії. Ця інтеграція принесе вигоду споживачам завдяки вигіднішим потрійним пропозиціям та конкурентним пакетам послуг. Успіх цього проєкту став можливим завдяки наполегливості наших команд та мужності хоробрих захисників України”.

Микита Нота, голова практики конкуренційного права AVELLUM, коментує: “Ми пишаємося бути довіреним радником для роботи над цією справді визначною угодою, яка, безсумнівно, є однією з найбільш знакових за останнє десятиліття. Вона не тільки заохочує іноземних інвесторів, але й підкреслює стійкість та потенціал інвестиційного клімату України, навіть під час триваючої війни”.

Про NJJ

NJJ – це приватна інвестиційна компанія Ксав’є Ніеля, визначного підприємця та головного довгострокового інвестора в секторі телекомунікацій по всьому світу.

Ксав’є Ніель також є власником Iliad, заснованої в 2002 році, яка докорінно змінила телекомунікаційний ринок Франції, забезпечивши французьким споживачам одні з найнижчих тарифів на мобільний та широкосмуговий Інтернет серед розвинених країн за допомогою “Freebox”. У 2012 році він запустив Free Mobile, пропонуючи послуги отримання SIM-карт без будь-яких умов. Наразі Iliad є провідним оператором зв’язку у Франції, Італії та Польщі.

У цілому, Ксав’є Ніель має інвестиції в сфері телекомунікацій у понад 20 країнах світу, надаючи мобільні послуги для понад сотні мільйонів абонентів.

Про Датагруп-Volia

Датагруп та Volia є національним лідером у ключових сегментах споживачів – B2C, B2B, СМБ та оптового продажу. Мережа компанії охоплює понад 4 мільйони українських домогосподарств України у понад 100 містах, з понад 35,000 кілометрами волоконно-оптичної інфраструктури, що робить її однією з найбільших мереж у країні. Компанія також пропонує своїм клієнтам широкий спектр додаткових послуг, включаючи хмарні та кібербезпекові послуги для клієнтів B2B, а також рішення щодо Інтернету речей і потокового онлайн телебачення для роздрібних клієнтів. З понад 2000 інституційними клієнтами, група також є ключовим партнером державного сектору, співпрацюючи з державними органами та установами у сферах фінансів, оборони та зв’язку.

Про lifecell

lifecell – третій за розміром мобільний оператор в Україні, що надає послуги мобільного зв’язку та передачі даних завдяки високошвидкісному Інтернету. Будучи відомою своєю потужною мережею та широким покриттям, інфраструктура lifecell налічує понад 13 000 базових станцій, що обслуговує понад 9,8 мільйонів абонентів.

Команду AVELLUM очолив партнер та голова практики конкуренційного права Микита Нота за значної підтримки радника Антона Архипова та юристки Вероніки Гуменюк.

Автори

МИКИТА НОТА

Партнер

mnota@avellum.com

АНТОН АРХИПОВ

Радник

aarkhypov@avellum.com

ВЕРОНІКА ГУМЕНЮК

Юристка

vhumeniuk@avellum.com

Пов'язані практики

Опубліковано 11.09.2024

Юристи AVELLUM представили Рекомендації щодо забезпечення стандартів справедливого судочинства у позовах проти росії перед Верховним Судом

AVELLUM представили Рекомендації щодо забезпечення стандартів справедливого судочинства у позовах проти росії перед Верховним Судом

Опубліковано 25.09.2024 від ОЛЕКСІЙ МАСЛОВ

AVELLUM консультує щодо найбільшої реструктуризації зовнішнього боргу України на суму 20,47 млрд дол. США

AVELLUM консультує щодо найбільшої реструктуризації зовнішнього боргу України на суму 20,47 млрд дол. США

Опубліковано 16.09.2024 від ГЛІБ БОНДАР
Підписатися на новини
Назад
Результати: